Mekkemiddag
Artikler
Vestlandsguiden
Oppskrifter
Artikler
Vestlandsguiden
Oppskrifter
mekkemiddag
oppskrifter
sitronkake
De beste
oppskriftene!
Oppdag oppskriftene i vår samling og finn inspirasjon til ditt neste måltid.
mekkemiddag
oppskrifter
sitronkake
Sitronkake
Passer til 6-8 personer
Så lang tid tar det: 2 timer
Hvor vanskelig er det å få til: Enkelt
Tid i ovnen: 40 minutter
175 °C
Ingredienser
Sånn her mekker du sitronkake:
Fremgangsmåte:
Pisk sammen
romtemperert smør, finrevet sitronskall og sukker til det blir hvitt og luftig.
Ha i eggene
og visp godt sammen.
Rør sammen de tørre ingrediensene
(hvetemel, bakepulver og vaniljesukker) i en separat bolle.
Hell de tørre ingrediensene og melken
i smørblandingen. Visp sammen til en jevn røre.
Hell røren i en smurt brødform
.
Stek på 175 grader
med under- og overvarme i 35-40 minutter.
Prikk kaken
mens den fortsatt er varm. Dette er så blandingen med veske skal trekke godt inn i kaken.
Lag dynken
ved å blande honning, sitronsaft og melis. Dynk den varme kaken med denne blandingen.
Lag melisglasuren
ved å blande melis med litt sitronsaft og vann til ønsket konsistens.
Fordel mellisglasuren over kaken
når den har kjølnet litt.
Løft kaken forsiktig utav brødformen med stekespade over på et kakefat og server.
Publisert: 29.7.2025
Ingredienser
kakerøren
smør
: 150 g (romtemperert)
Sukker
: 175 g
Egg
: 2 stk
Sitronskall
: 1/2 stk (finrevet fra en halv sitron. Pass på å ikke få med det hvite.)
Hvetemel
: 200 g
Melk
: 2 dl
bakepulver
: 1 ts
Vaniljesukker
: 2 ts
dynking
honning
: 3 ss
Sitron
: 1 stk (saften fra hele sitronen)
Melis
: 100 g
glasur
Melis
Vann
Sitronkake